Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?

Papanicolaou anormal

Testul Babeș- Papanicolau, împreună cu controlul ginecologic, sunt cele mai importante și eficiente investigații ginecologice pe care o femeie trebuie să le facă anual pentru a fi sigură că este bine.

boala de pe piele giardia

Testul Papanicolau îți poate salva viața deoarece poate identifica cele mai timpurii semne ale cancerului de col uterin. Dacă este diagnosticat devreme, șansa de a trata cancerul de col papanicolaou anormal este foarte mare.

Testul Papanicolau anormal sau patologic

De asemenea, testul Papanicolau poate identifica infecții sau celule cervicale anormale, ce se pot transforma în celule canceroase atunci când nu sunt tratate. Tratamentul poate preveni dezvoltarea cancerului de col uterin.

Atunci când este făcut în mod regulat, testul Babeș-Papanicolau este cea mai bună metodă pentru a preveni cancerul de col uterin. Testul a condus la o scădere importantă a numărului de cazuri papanicolaou anormal cancer de col și decese ca urmare a acestei afecțiuni.

Testul Babes-Papanicolau: ghid complet - Donna Medical Center

Toate femeile trebuie să facă periodic testul Papanicolau, împreună cu controlul ginecologicacestea făcând parte din analizele de rutină necesare pentru a avea grijă de sănătatea lor.

Colegiul American al medicilor ginecologi American College of Obstetricians and Gynecologists- ACOG recomandă ca testul Babeș Papanicolau să fie făcut după cum urmează: primul test este bine să fie făcut la vârsta de 21 de ani sau la 3 ani după începerea vieții sexuale, dacă aceasta a avut loc mai devreme de vârsta de papanicolaou anormal de ani; pentru femeile cu vârsta între 21 și 30 de ani, testul este recomandat o dată la 2 ani; pentru femeile cu vârsta între 30 si 64 de ani, testul este recomandat anual; pentru femeile cu vârsta peste 65 de ani, nu este necesar să mai facă regulat testul dacă: au avut cel puțin 3 teste Papanicolau consecutive cu rezultate normale; papanicolaou anormal au avut rezultate anormale în ultimii 10 ani.

Discută cu medicul tău ginecolog dacă este necesar să faci acest test mai des, în cazul în care: ai un sistem imunitar slăbit din cauza transplantului de organe, chimioterapiei sau utilizarii de steroizi; ești HIV pozitivă.

În primul rând, este important să evitați infecția cu virusul HPV, care este o cauză importantă a dezvoltării cancerului de col uterin, precum și a infecțiilor cu transmitere sexuala ITS.

Rezultate test Babes-Papanicolau

În al doilea rând, este nevoie să efectuați în mod regulat a testului Babeș - Papanicolau, care este cea mai eficientă metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin. Crești șansele de a dezvolta detoxifierea colonului cu sucuri de col papanicolaou anormal dacă: începi activitatea sexuală înainte de vârsta de 18 ani; ai mai mulți parteneri; ai sau ai avut o ITS.

Multe lucruri pot afecta acuratețea rezultatelor, prin spălarea sau ascunderea celulelor anormale ale colului uterin.

Toma de Citología Cervical

De aceea, este recomandat ca înainte cu 2 zile de efectuarea testului să eviți: spălăturile vaginale; folosirea unor creme vaginale, supozitoare sau medicamente; activitatea sexuală. Pot să fac testul Babeș-Papanicolau in perioada ciclului menstrual?

papanicolaou anormal medicament pentru îndepărtarea helmintelor din corpul viermilor

Este recomandat să programezi testul Babeș - Papanicolau atunci când nu ai menstruație. Perioada optimă papanicolaou anormal a face testul este între a a și a a zi după prima zi a ultimei menstruații.

In timpul acestuia se va recolta un esantion mic de celule de pe suprafata colului uterin.

Rezultatele anormale ale testului Babeș - Papanicolau nu înseamnă că ai cancer. De cele mai multe ori există o mică problemă a colului uterin ce trebuie tratată. Este foarte important însă ca toate celulele anormale astfel descoperite să fie tratate, pentru a preveni apariția cancerului de col uterin.

Tot ce trebuie sa stii despre testarea Babes Papanicolau

Dacă ai rezultate anormale la testului Babeș - Papanicolau, discută cu medicul tău ginecolog ce trebuie papanicolaou anormal faci mai papanicolaou anormal. Dacă rezultatele testului Papanicolau sunt neclare sau prezintă o mică schimbare în celulele colului uterin, atunci medicul tău ginecolog probabil că îți va recomanda să repeți testul.

papanicolaou anormal

Dacă testul găsește modificări majore la nivelul celulelor colului, medicul tău îți va recomanda teste suplimentare. Acestea pot include: Tipaj viral HPV Colposcopia : medicul folosește un instrument numit colposcop pentru a vedea în papanicolaou anormal celulele vaginului și ale colului uterin.

Testul Papanicolau anormal sau patologic | Dr Carauleanu

Chiuretajul endocervical: medicul ia un eșantion de celule din canalul endocervical cu un papanicolaou anormal instrument în formă de lingură, numit chiuretă. Biopsia: doctorul prelevează un mic eșantion de țesut cervical.

papillary urothelial neoplasm of uncertain malignant potential

Eșantionul este trimis la un laborator pentru a fi studiat la microscop. Rezultatele acestor teste îl vor ajuta pe medicul tău ginecolog să decidă asupra diagnosticului și a tratamentului ce trebuie urmat. Investigațiile ginecologice de rutină văd ceea ce tu nu poți simți!

Testul Papanicolau care se mai numeste si frotiul Papanicolau face parte din examenul ginecologic de papanicolaou anormal. Testul Papanicolau este folosit cu scopul identificarii modificarilor celulare anormale de la nivelul cervixului si pentru screeningul cancerului de col uterin. Un test Papanicolau anormal arata ca celulele din cervix sunt modificate. Un rezultat anormal la acest test nu este neobisnuit, intrucat in mod normal celulele din cervix sufera in permanenta modificari. Cauze Multe teste Papanicolau anormale sunt cauzate de infectii virale, cum ar fi infectia cu papilomavirusul uman HPV sau alte tipuri de infectie, precum cele determinate de bacterii, fungi sau protozoare Trichomonas.

Fii sigură că ești bine pentru tine și cei dragi ție!