Ginecologie - Trichomonas Vaginalis

Trichomonas papilom. Protecție împotriva cancerului de col uterin (cervix uterin)

Infecția cu Human Papillomavirus HPV este cea mai cunoscută infecție virală cu transmitere exclusiv sexuală.

Trichomonas papilom

Majoritatea tulpinilor HPV există peste sunt inofensive, însă unele sunt considerate cu risc crescut și pot determina, în timp, dezvoltarea cancerului de col uterin. Alte tipuri de HPV cauzează așa-numitele leziuni verucoase, care nu au legătură cu neoplazia, dar atunci când sunt Trichomonas papilom, vor atrage atenţia medicului asupra existenţei unei infecţii cu HPV la nivelul colului uterin.

Analize recomandate:

Ce rol joacă HPV în dezvoltarea cancerului de col uterin? Aproape orice femeie activă sexual intră în contact cu acest virus cel puţin o dată în viață. De obicei, sistemul imunitar al organismului combate cu succes infecţia.

Trichomonas papilom micro papillomas

Asemenea multor virusuri banala răceală sau virusurile gripaleHPV-ul este eliminat din organism în decursul câtorva luni. Persistenţa infecţiei HPV poate determina inserarea unor gene virale în nucleul celulelor colului uterin de ex. Dacă aceste celule nu sunt distruse de Trichomonas papilom sistemul imunitar, pot dezvolta în timp cancer de col uterin.

BTS este denumirea generică pentru o serie de infecții transmisibile prin contacte sexuale neprotejate. În prezent incidența bolilor cu transmitere sexuală BTS se menține ridicată, în ciuda progreselor realizate de medicina modernă în diagnosticarea, tratarea și vindecarea majorității acestor boli. Care sunt factorii de risc? După tipul agentului cauzal, bolile cu transmitere sexuală pot fi Trichomonas papilom astfel: cauzate de bacterii: gonoree N. Ce analize de laborator trebuie efectuate pentru a depista bolile cu transmitere sexuală?

Un studiu a demonstrat că femeile cu infecţie HPV Trichomonas papilom de un genotip cu risc crescut, persistentă în organism timp de 12 — 18 luni, prezintă un risc de de ori mai mare de a dezvolta cancer de Trichomonas papilom uterin comparativ cu femeile HPV negative.

Alţi factori de risc sunt vârsta, statusul imunologic, infecţii multiple cu HPV, modul de viaţă, fumatul, papillon zeugma relaxury belek 5* contraceptivelor, multiparitatea mai mult de 5 nașteri etc. Testul este efectuat dintr-o cantitate mică de celule, prelevate din colul uterin. Secreţia de la nivelul colului uterin este examinată la microscop pentru Trichomonas papilom celulelor patologice.

Până acum testul PAP a reprezentat o metodă de rutină pentru profilaxia cancerului de col uterin. Testul ADN-HPV detectează prezenţa tipurilor de virus cu risc crescut chiar înainte de apariția unor modificări vizibile la nivelul colului uterin.

Profile afecțiuni

Acest lucru permite identificarea cazurilor care pot dezvolta cancer de col uterin. Cele două teste au fost recunoscute de către Autoritatea Americană de Sănătate Publică ca fiind procedura standard recomandată femeilor de peste 30 de ani pentru prevenirea cancerului de col uterin.

Materialul biologic se colectează până la prima urinare sau după cel puțin trei ore de la ultima urinare. Se interzice utilizarea cremelor, supozitoriilor sau a pastilelor intravaginale. Pentru recoltarea materialului biologic de la femeile înărcinate, femeilor virgine se recomandă implicare medicului. Nu se recomandă băile vaginale cu utilizarea diferitor șamponuri sau geluri. Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.

De reţinut! Analize recomandate:.

Trichomonas papilom