Parazitozele intestinale la copii

Rezultat enterobioza

Conținutul

  Parazitii adulti colonizeaza temporar intestinul subtire, iar dupa fecundare femelele migreaza in rezultat enterobioza mai ales in zona cecului. Cand toate ouale ajung la rezultat enterobioza acelasi stadiu de dezvoltare, femelele migreaza si le depun in pliurile anale, in timpul noptii. Pruritul puternic este datorat prezentei femelei in pliurile anale, ceea ce determina ca gazda sa se scarpine involuntar, astfel incat ouale ajung pe lenjeria si pe degetele persoanei in cauza.

  nume pentru viermi pentru copii

  Aceste caracteristici ale ciclului biologic al Enterobius vermicularis duc la concluzia ca o metoda coproparazitologica clasica examen direct, in strat gros, etc. Pentru a exclude un diagnostic de enterobioza sunt necesare 7 examene efectuate la interval de 2 zile.

  rezultat enterobioza dimensiunea maximă a viermilor

  In cazul obtinerii unui rezultat pozitiv, se recomanda sa fie investigati  si ceilalti membrii ai familiei mai ales copiii 1;3. Pregatire pacient — recoltarea se face dimineata, inainte de efectuarea toaletei perineale sau a defecarii3.

  Tehnica de recoltare — banda adeziva transparenta sau celofan — baghete de sticla — lame de microscopie Pregatirea materialului — unul din capetele baghetei de sticla se acopera pe o distanta de cm cu banda adeziva sau celofan; in acest din rezultat enterobioza caz, celofanul se prinde cu un inel de cauciuc; —  bagheta astfel preparata se introduce intr-o eprubeta de sticla, fiind imobilizata cu un dop de vata.

  rezultat enterobioza papiloame pe ochi cum să tratezi

  Modul de lucru — se scoate bagheta cu celofan din eprubeta; — se apropie de zona perianala a pacientului, introducand capatul baghetei mm in rezultat enterobioza — se roteste usor bagheta astfel incat eventualele oua din pliurile mucoasei anale sa fie desprinse si sa adere de pelicula de celofan; — se desprinde pelicula de celofan de pe bagheta si se depune pe o lama de microscopie curata, fara zgarieturi, asigurandu-se ca pelicula este bine intinsa, evitand formarea bulelor de aer Metoda — examen microscopic direct2.

  Limite rezultat enterobioza interferente Un rezultat pozitiv nu exclude prezenta altor patogeni.

  vierme rotunde vierme rotunde negi genitale la bărbați cauze și simptome

  Un rezultat negativ nu exclude in general infectia; acesta se poate datora unei excretii intermitente a rezultat enterobioza. Dan Steriu. Infectii produse de helminti.

  cancer de prostata ministerio da saude 2020

  In Infectii parazitare, Editura Ilex, Bucuresti, Laborator Synevo. Referintele specifice tehnologiei de lucru utilizate Ref Type: Catalog 3.

  rezultat enterobioza parazitii zi pu la la la

  Simona Radulescu, Meyer Ernest. Nematode intestinale.

  Viermii adulți de oxiuri au fost cunoscuți din antichitate. În papirusul egiptean Ebers c. În Grecia, Hippocrate c. Oxiurul a fost descris și în lucrările lui Avicenna Ibn Sina.

  In Parazitologie medicala, Editura All, Bucuresti, Te-ar mai putea interesa şi ….