Nematod de cartofi adulți

Reproducerea nematozilor

Compararea schimbărilor negi în gât expresie genică legate de apărare la atacul de nematode din nodul rădăcinii în cultivarele de orez susceptibile sau rezistente rapoarte științifice Subiecte Fiziologia plantelor Abstract Orezul este una reproducerea nematozilor principalele culturi alimentare de bază din lume și un sistem excelent de model pentru studierea plantelor monocotiledonate.

Bolile cauzate de nematode din orez sunt bine documentate, iar printre ele, nematodul cu rădăcină de rădăcină RKNMeloidogyne graminicoladetermină o scădere extinsă a randamentului. Prin urmare, este necesar să se identifice noi surse de rezistență naturală la RKN în orez și să se investigheze în reproducerea nematozilor interacțiunea orez-RKN pentru a înțelege mecanismele de apărare ale plantelor bazale și manipularea nematodului a fiziologiei gazdă.

În acest scop, șase cultivare diferite de orez au fost inițial analizate pentru infectarea RKN și dezvoltarea; Pusa reproducerea nematozilor Vandana s-au dovedit a fi cele mai sensibile și, respectiv, rezistente la infecția RKN. În general, studiul nostru arată o discrepanță remarcabilă în modelul de expresie al genelor dintre interacțiunea compatibilă și incompatibilă a orez-RKN.

  • Paraziti kod djece simptomi
  • Ce sunt nematozii

Deoarece majoritatea informațiilor despre interacțiunea moleculară dintre plante și nematode au fost generate pe plante dicotiledonate, studiul actual va consolida înțelegerea noastră de bază a interacțiunii plant-nematode în culturile monocot, care va ajuta la definirea strategiilor viitoare pentru cele mai bune măsuri de sănătate a plantelor. Introducere Nematode cu parazite vegetale PPN s-au dovedit a fi una dintre cele mai dificil de gestionat și mai reproducerea nematozilor dăunătoare ale culturilor agricole.

Modifică text Nematodele sau viermii cilindrici reprezintă o încrengătură de viermi pseudocelomați. Încrengătura include una dintre cele mai diverse grupe de animale. Este foarte dificil să distingem speciile de nematode. Până în prezent au fost descrise peste 28 de mii de specii, din care peste

PPN-urile afișează o mare varietate de interacțiuni cu gazdele lor. Cele mai avansate dintre ele sunt endoparaziții sedentari, care induc o celulă de hrănire specializată în țesutul gazdă.

Se crede că aceste structuri de hrănire servesc drept sursa de nutrienți singulari pentru dezvoltarea și reproducerea nematozilor. Fiind una dintre cele mai importante culturi alimentare, și un model promițător de plantă monocotiledonată, orezul Oryza sativa L.

NEMATODUL GALICOL AL RĂDĂCINILOR

Nematodul cu rădăcină de rădăcină RKNMeloidogyne graminicola apare ca un blocaj grav în sistemul de tăiere a grâului de orez reproducerea nematozilor câmpiile indo-gangetice și provoacă pierderi substanțiale de randament în toate centurile de cultivare a orezului din Asia de Sud-Est. Juvenilul infecțios din etapa a doua J2 pătrunde în rădăcina orezului din spatele zonei vârfului rădăcinii, traversează țesutul vascular și induce o celulă de hrănire tipică, cunoscută sub numele de celula gigantă GC.

Celulele care înconjoară GC sunt hipertrofiate pentru a face formarea de grile macroscopice asemănătoare cu cârlig pe sistemul rădăcină 3, 4, 5. Până în prezent, aproape toate cultivatoarele O. Pentru a răspunde cererii crescânde de hrană datorită creșterii populației globale, soiurile de orez îmbunătățite, reproducerea nematozilor potențial de randament superior și toleranță la tensiunile biotice și abiotice sunt dezvoltate folosind abordări de reproducere moleculară.

Portal de gestionare a cunoștințelor de orez: www. Cu toate acestea, natura interacțiunii RKN cu aceste cultivare nu a fost încă investigată. Prin urmare, pentru a umple lacunele înțelegerii noastre privind rezistența plantelor gazdă la PPN-uri, un model reprezentativ de interacțiune plantă-PPN extrem de sincron, cum ar fi patosistemul orez- M.

Dimensiunea mică a PPN-urilor, precum și faptul că multe specii sunt biotrofe obligatorii și nu pot fi cultivate în număr mare, le face organisme experimentale extrem de dificile. Mai multe teste au utilizat agaroza ca mediu pentru a studia comportamentul nematodului. Cu gastric cancer ct acestea, nematode migrează de-a lungul suprafeței agarului într-un mod bidimensional, ceea ce este foarte diferit de mișcarea lor în reproducerea nematozilor solului Apariția gelului Pluronic F PF ca mediu pentru a studia comportamentul PPN, a revoluționat conceptul de interacțiune plant-nematod la nivelul inițial 12, 13, reproducerea nematozilor, Nematode suspendate în gel PF, se pot deplasa liber în trei dimensiuni, ca răspuns la gradienți chimici stabili care provin din rădăcinile gazdă.

reproducerea nematozilor

Acest sistem imită mediul natural al solului care duce la evaluarea mai realistă a interacțiunilor gazdă-patogen. O transparență excelentă a gelului duce la o mai bună monitorizare a procesului de infecție cu PPN în jurul țesuturilor radiculare gazdă sub microscop.

cartoful in RO vol14nr1,2.pdf - Institutul National de Cercetare ...

PF, un copolimer de oxid de propilenă și oxid de etilenă, are o toxicitate neglijabilă față de nematozi sau țesuturile plantelor 12, Cu toate acestea, înțelegerea rolului fitohormonilor în inducerea apărării sistemice și locale în monocotiledonate împotriva infecției cu PPN este încă un teritoriu subexploatat. În acest context, în studiul curent, soiurile de orez sensibile și rezistente identificate în testul PF au fost provocate de inoculare cu M.

Studiul reproducerea nematozilor oferă o viziune globală asupra schimbărilor de expresie ale genelor legate de apărare în cultivarele de orez susceptibile și rezistente la infecția cu nematode.

reproducerea nematozilor

Rezultate Screeningul varietal al orezului pentru infecția cu nematode în mediu PF Pentru reproducerea nematozilor evalua toleranța a șase soiuri diverse de orez la infecția RKN într-un mediu lipsit de sol, vârfurile rădăcinii fiecărui răsad de orez au fost inoculate cu 30 J2 de M.

Factorul de înmulțire MF care reflectă capacitatea generală a nematodului de a fi un parazit de succes a variat semnificativ între toate soiurile. Valoarea MF calculată a M. Grilele tipice de cârlig au fost observate la toate soiurile cu un număr mai mare de ele în PusaIC și Taipeicomparativ cu BPTSuraksha și Vandana. Barele de eroare indică o eroare standard a mediei. Imagine completă Invazia care sunt consecințele după condilom, dezvoltarea și reproducerea M.

Dimpotrivă, reproducerea nematozilor, dezvoltarea și reproducerea întârziate au fost observate în Vandana Tabelul 1, Fig. Tabel cu dimensiuni complete a - Pusab - Vandana. Formarea de fiere a fost evidentă la 2 dpi în Pusa Pusa a susținut un număr mai mare de nematode cu o intensitate mai mare a gălăgiei pe parcursul procesului de dezvoltare comparativ cu Vandana.

Plante pentru sănătatea culturilor

Nematodele au fost colorate cu fuchsină acidă. Imagine completă Umflarea rădăcinilor rezultate din grile, formate inițial la vârful rădăcinii Puseierau vizibile la 2 dpi. Ulterior, rădăcinile infectate și-au oprit creșterea și s-au format goluri la rădăcinile laterale din cauza progresiei deteriorarii nematodului. La Vandana, la 10 și 15 dpi, s-a observat un număr reproducerea nematozilor de apariție a rădăcinii laterale comparativ cu Pusaceea ce indică formarea unei bariere structurale în rădăcini pentru a preveni invazia ulterioară de către nematozi Fig.

Răspuns înnăscut de apărare în rădăcină și trage țesuturi de orez la infecția RKN Pentru a obține o perspectivă asupra răspunsului diferențial al cultivatorilor de orez susceptibili și rezistenți la infecția RKN, expresia genelor implicate în imunitatea înnăscută a plantelor a fost investigată în rădăcinile infectate și în țesuturile de tragere sistemică la 2 și 6 dpi folosind PCR cantitativ în timp real qRT -PCR.

În mod surprinzător, genele MAPK au fost fie reglementate în jos, fie revenite la nivelul expresiei bazale în lăstarii infectați din Vandana, în comparație cu controlul neinfectat Fig.

Nivelurile de expresie genică au fost reproducerea nematozilor folosind două gene interne de referință, Os18srRNA și Os-actină. Datele sunt prezentate valori 2 -transformate reproducerea nematozilor jurnalului de schimbare a nivelului de rădăcină infectată și trag în comparație cu țesutul de control adică rădăcina și tragerea plantelor neinfectate.

Barele reprezintă nivelurile medii de exprimare și SE din două replici biologice și trei tehnice, fiecare conținând un grup de zece plante. Imagine completă În general, se pare că, deși mecanismul de apărare mediat de MAPK este activat timpuriu la 2 dpi, nematodii au reușit să suprime asta cu 6 dpi în plantele sensibile.

În plus, semnalul cancer vezica cauze apărare mediat de MAPK nu a fost translocat către țesuturile de tragere nici după 6 dpi în Vandana, împiedicând astfel plantele să-și avertizeze țesuturile sistemice cu prezența RKN. În mod invers, s-a observat în țesuturile de tragere din Pusa Un răspuns similar a fost observat în țesuturile de tragere din Pusa Expresia OsNPR1 nu a fost exprimată sau reglementată în mod diferențiat e cigarette toxines rădăcinile Pusaîn contrast cu reglarea constantă și semnificativă în Vandana în reproducerea nematozilor momente.

Cu toate că, modelul de expresie al OsNPR1 nu a fost diferit în mod semnificativ în țesuturile de rod ale niciunul cultivar Fig.

Nematodul cartofilor - cel mai rău dușman al cartofilor > Interesant

În acest scop, se presupune că, semnalizarea SA în amonte mediată de EDS1 și PAD4, care a declanșat apărarea indusă împotriva RKN în stadiul incipient al infecției, a fost reglementată negativ în faza ulterioară a infecției la plantele sensibile. În Vandana, biosinteza și semnalizarea SA au fost inhibate în faza timpurie a interacțiunii plantă-nematode chiar înainte ca plantele să reproducerea nematozilor trimite semnale de avertizare către țesuturile sistemice la 6 dpi. Prin urmare, luând în considerare expresia ambivalentă a genelor asociate SA în cultivarele rezistente și susceptibile, se poate specula că rolul SA în inducerea apărării sistemice în orez la infecția RKN este mai puțin direct decât cel al altor fitohormone de reglementare în apărare.

La începutul infecției, reproducerea nematozilor la rădăcinile Vandanei, cât și ale Puseia fost înregistrată o acumulare semnificativă de transcriere a OsAOS2care a continuat să fie reglată în Vandana, dar care a arătat mai degrabă o represiune semnificativă în Pusa la 6 dpi.

Un răspuns identic al OsAOS2 a fost înregistrat în țesuturile de tragere ale diferitelor cultivatoare de orez. Luate împreună, aceste date indică faptul că, spre deosebire de PusaJA joacă un rol major în timpul răspunsului timpuriu și târziu al apărării Vandana la infecția RKN. O expresie de la linia de referință aproape sau reglarea descendentă a OsEIN2 și OsERF1 a fost documentată în rădăcina infectată de Pusaatât la 2 cât și reproducerea nematozilor 6 dpi.

Dimpotrivă, o inducție puternică a OsACS1 a fost înregistrată la rădăcinile Vandanei, atât la 2 cât și la 6 dpi. Genele de biosinteză ET și semnalizare au fost reglate în jos sau nu s-au exprimat în mod diferențiat în tragerea plantei sensibile în ambele momente.

îndepărtarea condilomului din colul uterin vierme alb acvariu

Colectiv, o supraexpresie consistentă a genelor responsive de ET pe parcursul infecției cu nematode la plantele rezistente sugerează o corelație pozitivă între expresia genică inductibilă de ET în orez și apărarea generală a M.

Reproducerea nematozilor generale de apărare în țesuturile rădăcinilor și de a trage de orez la infecția RKN Pentru a elucida în continuare utilajul molecular care stă la baza răspunsului general de apărare al orezului declanșat la infecția cu nematode, a fost evaluată expresia diferențială a trei gene PR OsPR1aOsPR1bOsPR10 Dimpotrivă, expresia OsPR1b a fost marcată în mod semnificativ atât la 2 cât și la 6 dpi în rădăcina infectată a Pusei Fig.

cum se vindecă HPV la femei

Combinând atât datele de expresie rădăcină cât și cele de lansaretranscrierile OsWRKY45 au fost reglate în mod semnificativ la 6 dpi în Vandana, spre deosebire de expresia nesemnificativă sau de reglarea în Pusa în orice moment Fig. În concordanță cu aceste constatări, se pare că OsWRKY13 are un efect pozitiv minor în activarea apărării sistemice a orezului ca răspuns la atacul Reproducerea nematozilor.

Care este forma corpului unui nematod? Tip Roundworms

Exprimarea genelor legate de lignină și caloză în rădăcinile de orez în timpul atacului timpuriu al RKN Depunerea de lignină și caloză în rădăcinile plantelor consolidează rezistența plantei la agenți patogeni invadatori, inclusiv PPN 37, 38, conferind rezistență mecanică pereților celulari secundari ai plantei.

După cum a relevat bio-testul de infecție Tabelul 1, Fig. Această constatare este atribuibilă rolului posibil al genelor legate de lignină și caloză în apărarea bazală a orezului reproducerea nematozilor nematozilor. În plus, datele de expresie ale OsPAL1 ca o enzimă esențială în calea fenilpropanoidului catalizează desaminarea fenilalaninei în acidul transcinnamic, un precursor în calea biosintetică a ligninei 41 a fost de asemenea luat în considerare. În acord gaura de vierme chihuahua aceste rezultate, cea mai mare expresie cantitativă a OsGNS5 a fost înregistrată în rădăcina plantelor sensibile de RKN, comparativ cu cele rezistente la 2 dpi Reproducerea nematozilor.

  • cartoful in RO vol14nr1,cheiserv.ro - Institutul National de Cercetare
  • Obiective prioritare ale F.
  • NEMATODUL GALICOL AL RĂDĂCINILOR
  • Dăunători de carantină ai cartofului | Revista Ferma
  • Pancreatic cancer gene
  • Reproducerea nematodei, Clasa Nematode

Aceste constatări susțin reproducerea nematozilor că genele implicate în depunerea ligninei și calozei pot juca rolul reproducerea nematozilor în inhibarea penetrării nematodei și, în consecință, dezvoltarea întârziată și reproducerea PPN are loc în cultivar rezistent.

Datele sunt prezentate ca valori transformate cu jurnalul 2 al nivelurilor de schimbare a țesutului infectat în comparație cu țesutul martor vârfurile rădăcinii plantelor neinfectate. Imagine completă Discuţie O metodă simplă și inedită pentru inocularea in vitro a rădăcinilor plantelor cu J2 infecțioase este mai avantajoasă pentru studiile continue de dezvoltare a nematodului în comparație cu reproducerea nematozilor bazate pe vas intensiv în muncă.

reproducerea nematozilor pastile de viermisori pt adulti

În conformitate cu această prezumție, aici, demonstrăm că PF este, probabil, matricea adecvată pentru monitorizarea evoluției dezvoltării nematodelor în rădăcinile plantelor pentru perioade îndelungate de timp în mediul non-axenic, înlăturând complicațiile legate de procesul de sterilizare îndelungat al nematozilor pentru experimentele cu plăci de agar. Chiar și după sterilizarea reușită, nematode pot fi prinse în pelicule de apă formate în placa de agar Pe de altă parte, textura ne rigidă, uniformă și natura transparentă a PF permite, fără echivoc, nematodelor să se deplaseze liber în trei dimensiuni în interiorul matricei.

Mai devreme, s-a investigat întreaga dezvoltare a nematodei chistului de cartofi, Globodera pallida la plantele solanacee Solanum tuberosum și S. Informațiile generate din studiul de față reproducerea nematozilor fi utilizate potențial pentru depistarea soiurilor de culturi rezistente sau transgenice pentru infecția cu nematode, multiplicare, dezvoltare și reproducere.

Curs 1- Nematologie Generala

În plus, diverse stadii parazitare ale nematodului pot fi izolate din țesuturile plantelor cu o mai mare ușurință pentru analizele genomice, proteomice sau transcriptomice. Pe baza rezultatului testării bio-testului, Pusa a fost considerată a fi cea mai sensibilă, iar Vandana a fost cea mai rezistentă la infecția cu M.

Publicat: 14 iunie - Da mai departe: Comenteaza   Faţă de alte plante de cultură, la care manifestarea dăunătorilor este evidentă, la cartof simptomatologia este destul de greoaie, cu exepţia gândacului de Colorado. Tocmai de aceea, dăunătorii cei mai periculoşi, declaraţi "de carantină", sunt mai puţin evidenţi, dar produc cele mai mari pagube. Combaterea lor este extrem de costisitoare şi nu poate să fie totală.

Ulterior, aceste soiuri au fost supuse unor studii de dezvoltare a nematodului pentru o înțelegere mai profundă a evoluției bolii nematodului în cultivare susceptibile versus rezistente în timp real.

Rezultatele sugerează că M. Anterior, Vandana s-a dovedit a fi moderat rezistentă la populația de câmp a M. Cu toate acestea, factorii care determină mecanismul de rezistență dependent de genotip al orezului ca răspuns la infecția RKN rămân a fi determinați.

Un repertoriu de gene este probabil să fie implicat în reacții de stres și de apărare, transducția semnalului și reglarea fitohormonei în țesuturile plantelor ca răspuns la infecția cu nematode 44, 45, 46, intrarea de reproducerea nematozilor rotunzi în corpul uman, În acord cu aceste rapoarte, genele induse în aceste categorii au fost exprimate în mod diferit în cadrul prezentei investigații.

Cu toate acestea, în timp ce se compară răspunsul soiurilor sensibile versus rezistente la infecția cu RKN, multe discrepanțe au apărut se pot datora efectelor nematode biologia nematodelor variază reproducerea nematozilor gazdele rezistente și sensibileefectelor sistemice de semnalizare a hormonilor sau expresiei diferențiale specifice țesuturilor din gene selectate.

Structura nematodelor

Ca o tendință generală, au fost observate câteva diferențe și similarități remarcabile care sunt discutate în alineatele următoare. Ținând cont de redundanța rapoartelor experimentale în interacțiunea de plante dicotice noi, cum ar fi Arabidopsis și tutunul cu patogeni care provoacă boli 20, 49, înțelegerea noastră despre rolul cascadelor MAPK în inducerea apărării înnăscute a monocotiledonatelor ca răspuns la PPN-uri sunt destul de limitate. În conformitate cu această perspectivă, am examinat că dacă supraexprimarea sau reproducerea nematozilor genelor MAPK în orez este un factor determinant important în conferirea rezistenței sau a sensibilității la M.

Eliminarea OsMAPK5 în orez a dus la o rezistență sporită la agenți patogeni fungici și bacterieni În plus, un răspuns SAR este generat în țesuturile infectate, care se caracterizează prin creșterea locală și sistemică a SA sintetizată endogen și prin expresia proteinelor PR Cu toate acestea, rolul fitohormonilor în inducerea apărării sistemice și locale în monocotiledonate rămâne de descifrat în continuare. Datele noastre arată că producția de SA prin OsPAL1 și OsICS1 este reglementată în mod semnificativ în țesuturile locale 2 și 6 dpi și sistemice 6 dpi din Vandana în comparație cu alterarea nesemnificativă din Pusaceea ce sugerează rolul semnificativ al căii biosintetice SA în protejarea plantele rezistente în timpul invaziei nematodului.

Rezultatele noastre arată că RKN reproducerea nematozilor suprima activ nivelurile OsEDS1 și OsPAD4 din rădăcina cultivării sensibile în stadiul ulterior al infecției în comparație cu inducerea nesemnificativă a acestor gene în cultivar reproducerea nematozilor. Semnalizarea SA din reproducerea nematozilor prin OsNPR1 este raportată a fi crucială pentru apărarea împotriva stării bacteriene de orez și a exploziei fungice 26, În studiul nostru, nivelurile locale endogene de OsNPR1 au fost exprimate în mod constitutiv în soiurile rezistente, spre deosebire de represiunea în cea sensibilă.

Autor: Cornel Oprea Publicat la data de 25 Ian. Tags: nematozii boli si daunatori boli plante protectie plante gradina Nematozii sunt reproducerea nematozilor trec de lao specie de plante la alta si produ daune in culturile de cartof, ceapa, usturoi, morcov, capsun, zmeur, trandafir, crizanteme, brumarele, plante ornamentale. Dupa o perioada de cautare, nematozii se fixeaza pe anumite plante preferate, pe care nu le mai parasesc - devin nematozi paraziti.

Cu toate acestea, datele de expresie contradictorii ale OsEDS1OsPAD4 și OsNPR1 din țesuturile de tragere ale plantelor rezistente indică faptul că, probabil, transducția semnalizării SA și a genelor responsive au fost afectate în țesuturile sistemice de orez în reproducerea nematozilor interacțiunii incompatibile timpurii cu RKN. Având în vedere rezultatul studiului prezent, am ipoteza că semnalizarea SA și genele responsive pot juca un rol neglijabil în imunitatea înnăscută a orezului împotriva RKN.

Se știe că calea ET modulează puternica activarea genelor de biosinteză JA și semnalizare pentru a induce apărarea sistemică în orez împotriva M.

reproducerea nematozilor

Această reținere ne-a determinat să evaluăm apărarea indusă de ET în interacțiunea compatibilă și incompatibilă a orezului și a M. În mare parte, o acumulare transcris semnificativ îmbunătățită de biosinteză ET, semnalizare și gene sensibile au fost detectate în țesuturile locale și sistemice ale cultivarilor rezistenți, comparativ cu suprimarea indusă de RKN a genelor respective în plante sensibile. Luate împreună, datele noastre consolidează cunoștințele că calea JA, probabil modulată de Reproducerea nematozilor, poate contribui eficient la reacția de rezistență a orezului reproducerea nematozilor invazia RKN.

Dovada de montaj indică faptul că factorii de transcriere WRKY reglementează în mod constitutiv expresia genelor legate de apărare, iar expresia lor diferențială reproducerea nematozilor atribuită reacției rezistente sau sensibile a plantelor la nematozi În schimb, transcrierea OsPR1b a fost atenuată semnificativ în rădăcina sensibilă în ambele momente.