Preputul condilomului, Condilom | Index Medical

Conținutul

  Condilomul prezinta formatiuni de negi carnosi, moi - separati sau in grup - raspinditi in regiunea organelor genitale. La femeie este principala cauza a cancerului uterin.

  preputul condilomului

  Virusul HPV infecteaza celulele pielii sau mucoasele organelor genitale, provocand veruci condiloame care pot fi vizibile sau, cel mai adesea, invizibile cu ochiul liber. Infectia colului uterin cu virusul HPV este grava, putand duce la cancerul giardia patogenă uterin. La femeie condiloamele pot fi observate pe vulva si vagin, pe colul uterin sau in uretra.

  sarcoma cancer and agent orange

  La barbati se pot observa pe pielea penisului, pe preput, pe preputul condilomului, pe meat si pe primii centimetri ai uretrei. Atat la femeie cat si la barbat, in cazul relatiilor sexuale anale, verucile pot apare si in zona anusului.

  Riscul major este transformarea unora dintre aceste leziuni in cancere.

  preputul condilomului

  Netratate, celulele infectate pot, in unele cazuri, sa se transforme in celule precanceroase. Acestea netratate, pot deveni celule canceroase. Acest risc exista mai ales pentru leziunile colului uterin la femeie.

  porteur sain papillomavirus frottis

  De aceea este importanta detectarea leziunilor inainte de a degenera. In acest moment nu exista un tratament medical definitiv al infectiilor cu HPV.

  preputul condilomului

  Tratamentul consta in distrugerea leziunilor. Indiferent de tehnica utilizata, recidivele sunt posibile.

  Stabilirea diagnosticului. Medicul poate pune diagnosticul cu ajutorul examenului, colposcopiei analiza vaginului si colului uterin preputul condilomului un microscop specialprecum si a analizei de laborator a celulelor prelevate din regiunea afectata de infectie.

  Pina nu se termina preputul condilomului de tratament prescrisa de medic, se evita relatiile sexuale sau se foloseste prezervativul.

  papiloma virus ockovanie microscopie giardia