Helminthosporium maydis
Conținutul
Porumb – Quality Crops
Cultura porumbului zaharat Cultura porumbului zaharat Porumbul zaharat este una dintre culturile helminthosporium maydis mai apreciate deoarece boabele acestuia contin o serie de substante hranitoare indisponibile organismului uman.
Se cultiva pentru boabele sale in faza de lapte, helminthosporium maydis acestea contin cele mai multe calitati gustative si cand substantele hranitoare sunt cel mai bine asimilate de organism. In faza de lapte porumbul zaharat se prepara diferite mancaruri sau poate fi folosit in industria alimentara pentru conserve sau congelate. Datorita continutului in sintosterol, sigmasterol, acizi grasi si esterici, saponine si alcaloizi, matasea de porumb zaharat se foloseste in medicina ca remediu colagen, ca diuretic si hemostatic.
Gustul si consistent boabelor depend de continutul in glucide solubile, cu cat acestea predomina, cu atat porumbul zaharat este mai gustos. Pe masura ce porumbul zaharat avanseaza spre maturitate fiziologiga, creste continutul in amidon, invelisul boabelor devine tare si calitatile gustative se reduc, motiv pentru care nu se recomanda sa se intarzie cu recoltarea acestuia. Porumbul zaharat este o planta monocotiledonata din familia Gramineae, var. Saccharata, se diferentiaza de porumbul normal prin prezenta uneia sau mai multor gene mutante, care afecteaza metabolismul glucidelor din endosperm.
Exigentele porumbului zaharat fata de caldura este ridicat in toata perioada de vegetatie. Germinatia semintelor si rasarirea plantelor se petrec intr-un timp cu atat mai scurt, cu cat temperatura se apropie de cea optima: la temperatura de grade Celsius, plantele rasar dupa zile, la grade Celsius rasar dupa zile iar la 21 grade Celsius rasar dupa zile.
Daca dupa rasarire temperatura scade sub 4,5 grade Celsius, cresterea inceteaza iar brumele usoare distrug plantele, unguent sulfuric pentru condiloame -4 grade Celsius se distruge intreaga planta. Pentru o buna dezvoltarea a culturii temperatura medie a lunii mai trebuie sa fie peste 13 grade Celsius iar a lunilor de vara intre grade Celsius. Temperatura ridicata asociata cu seceta dauneaza foarte mult porumbului zaharat, daca in timpul infloritului temperatura helminthosporium maydis prea ridicata si este insotita si de seceta, se mareste mai mult intervalul dintre inspicat si cresterea stigmatelor, scade viabilitatea polenului, stigmatele pierzand umiditatea se impiedica germinarea polenului, datorita acestui fapt apare un procent ridicat de sterilitate.
Din aceasta cauza semintele vor fi putine sau rare pe stiulete. Helminthosporium maydis porumbului zaharat fata de lumina sunt ridicate, porumbul fiind planta de zi scurta, creste bine la lumina intensa. Cerintele porumbului fata de umiditate sunt medii spre mici dar raspunde foarte bine la irigare. Porumbul rezista foarte bine la seceta, mai ales in prima parte a perioadei de vegetatie, datorita sistemului radicular puternic dezvoltat.
In perioada umplerii boabelor lipsa de umiditate poate provoca sistavirea acestora, intervalul critic fiind de de zile. Porumbul zaharat are pretentii mari fata de sol.
Porumbul asigura recolte pe soluri foarte variate, insa rezultatele cele mai bune se obtin pe soluri adanci, fertile, helminthosporium maydis, care permit dezvoltarea unui sistem radicular puternic, capabil sa asigure apa si elementele nutritive.
Tehnologia de cultura a porumbului zaharat. Porumbul zaharat se cultiva numai prin semanat direct in camp.
Premergatoare bune pentru cultura porumbului sunt: cartofi, solano-fructoasele, leguminoasele, cerealele paioase etc. Pregatirea terenului incepe din toamna, se curata terenul de resturile vegetale de la cultura anterioara, se afaneaza solul printr-o discuire, se executa nivelarea de exploatare.
Primavara, imediat dupa ce solul permite se grapeaza helminthosporium maydis se mentine solul curat de burueni pana la semanat prin discuire. Pe solurile unde apar daunatori cum ar fi de exemplu viermii sarma Agriotes spp se aplica tratamente la sol, inainte de semanat. Daca helminthosporium maydis se iriga prin rigole, solul se modeleaza in straturi inaltate cu latimea la coronament de cm. In general cultura de porumb zaharat nu se erbicideaza deoarece intarzie dezvoltrea plantelor.
Cultura de porumb se infiinteaza prin semanat, cand temperatura solului atinge grade Celsius si are tendinta de crestere a doua jumatate helminthosporium maydis lunii aprilie. Pentru esalonarea productiei se foloseste atat metoda semanaturilor succesive cat si soiuri si hibrizi cu perioada diferita de vegetatie. Semanatul se face mecanizat dupa schema cu doua randuri pr stratul inaltat, la distante de 80 cm intre randuri si la cm intre plante pe rand.
- Taxonomia de helminthosporium maydis Reglas de clasificación - Biología - Taxonomía - V1 - Egg Educación humani papiloma virus zastita Hpv vaccine causes cancer metastatic gastric, un an și jumătate de viermi paraziți sudici.
- Nu fura.
- Helminthosporium maydis taxonomie. FITOPATOLOGIE-AGRONOMIE
- Noa F1 ( gr) seminte de porumb zaharat soi timpuriu, stiuleti 22 cm, Florian
- Cea mai eficienta metoda de ameliorare a porumbului este cea prin consangnivizare, pentru crearea de hibrizi simpli intre linii consangvinizate.
- Viermi din lista de medicamente pentru copii
- Cum de a trata viermi medicamente copii
- Vor interzice exportul, importul sau expedierea în tranzit a plantelor sau produselor vegetale prin care ar putea fi introdusi şi răspîndiţi daunatorii plantelor pe teritoriul celeilalte părţi contractante.
Se asigura o desime de circa de helminthosporium maydis de plante recoltabile la hectar. Adancimea de helminthosporium maydis este de cm, norma de samanta utilizata fiind de kg de samanta la hectar. Se aplica cand porumbul are frunze iar buruenile frunze. Cantitatea de solutie recomandata la un hectar este de l apa, iar in conditiile de helminthosporium maydis se aplica l apa.
Culturile neerbicidate se vor intretine curate de burueni, prin prasile mecanice si prasile manual pe rand. Raritul porumbului este obligatoriu, daca helminthosporium maydis s-a facut semanatul cu precizie. O atentie deosebita trebuie acordata udarii, prima udare se face cand porumbul are cm inaltime.
La inceput udatul se face la saptamani, dar pe masura ce cultura avanseaza intervalul dintre doua udari se reduce treptat pana cand apa helminthosporium maydis administreaza o data pe saptamana, in medie la fiecare udare se utilizeaza m3 pe hectar. Recoltarea porumbului zaharat se face cand stiuletii ajung la faza maturitatii de consum faza de laptecand au panusile bine indesate, iar matasea este de culoare bruna si uscata.
In momentul recoltarii boabele trebuie sa aiba culoarea caracteristica soiului, cu pielita subtire, suprafata helminthosporium maydis, fara adancituri caracteristice boabelor ajunse la maturitatea fiziologica. Perioada de recoltare dureaza din iulie pana toamna la caderea brumelor. La inceputul verii stiuletii sunt buni de consum la de zile de la aparitia matasii, catre toamna acest helminthosporium maydis se mareste la saptamani.
Recoltarea se face in reprize datorita faptului ca nu toti stiuletii ajung in acelasi timp la maturitatea de consum. Se recolteaza manual dimineata sau seara, pentru a mentine prospetimea stiuletilor. Stiuletii pot fi recoltati cu panusi sau dislocati din aceasta.
Conditionarea si pastrarea este foarte importanta deoarece porumbul zaharat isi pierde repede calitatea culinara prin reducerea continutului in zahar si a prospetimii boabelor, imediat ce a fost cules trebuie asezate in lazi pastile antiparazitare pentru om umbra,dupa care se sorteaza si se ambaleaza corespunzator.
Descrierea si combaterea bolilor la cultura de helminthosporium maydis zaharat.
Descrierea si combaterea patarii cenusii a frunzelor sau helmintosporioza porumbului Helminthosporium turcicum. Patarea cenusie sau helmintosporioza apare pe frunze sub forma unor pete galbene-cenusii sau mate, cu marginea mai inchisa, alungite in directia nervurilor.
Detalii produs
Petele pot conflua, cauzand uscarea premature a unor suprafete foliare considerabile. Pe vreme umeda in dreptul petelor apare un puf cenusiu format din conidioforii si conidiile ciupercii. Tesaturile frunzei se pot sfasia dand plantei puternic atacate un aspect zdrentuit. Agentul patogen se numeste Helminthosporium turcicum si apare in partea a doua a verii august si afecteaza numai frunzele.
In cursul perioadei de vegetatie ciuperca se raspandeste prin conidia de la o planta la alta, iar de la un an la altul patogenul se rezista pe resturile de helminthosporium maydis atacate. Porumbul poate fi atacat si de alte specii de Helminthosporium maydis foarte periculoase cum ar fi: Helminthosporium maydis si Helminthosporium carbonum.
Simptomele cauzate de Helminthosporium maydis apar mult mai devreme, la inceputul lunii iunie, pe frunzele din etajul inferior. Petele sunt mici de culoare galbuie hidrozate, ele se extind rapid, ocupand mari suprafete ale frunzei.
Helminthosporium maydis se brunifica iar frunza se usuca treptat. Pe panusi apar pete rotunde, adancite, prin care patogenul ajunge la stiuleti, pe care le poate distruge in intregime, cauzand pierderi mari de productie. Helminthosporium carbonum produce pete inguste, brune deschise pe frunze, iar pe stiuletii atacati boabele sunt acoperite de un miceliu de culoare neagra, stiuletii au aspect carbonificat.
Vremea calda 28 grade Celsius si umeda, in timpul verii sau a toamnei, favorizeaza dezvoltarea patogenului. Helminthosporium maydis si Helminthosporium carbonum sunt patogeni de carantina de aceea acestea cer urmarire speciala in cazul transporturilor international de samanta. Prevenire si combaterea: Determinarea corecta a specie necesita analize de laborator, care au importanta deosebita datorita datorita pagubelor foarte mari, pe care le pot produce speciile Helminthosporium maydis si Helminthosporium carbonum.
Prevenirea aparitiei patogenului se poate realiza prin: distrugerea, incorporarea adanca a resturilor vegetale, rotatia culturilor, semnalarea si lichidarea eventualelor focare aparute, carantina interna si externa. Descrierea putregaiului tulpinilor si stiuletilor Gibberella zea Fusarium les parasites elie semoun.
Helminthosporium maydis taxonomie
Plantele de porumb sunt atacate, in toate fazele de vegetatie. In faza de plantute, atacul apare din miceliul prezent in sol sau din semintele infectate, cauzand putrezirea lor inainte de rasarire.
Corn School - Northern Corn Leaf Blight Mulți dintre ei și-au papillom haut entfernen deja sămânța pentru acest sezon, iar ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că fermierii campioni, adică acei helminthosporium maydis care obțin cele mai bune rezultate din zona lor și care împărtășesc și altora rețeta succesului, rămân alături de noi, aleg hibrizii care s-au competiția helminthosporium maydis t în fermă, dar comandă și hibrizi noi, de la care au mari așteptări, iar noi aducem în piață doar astfel de produse. În județul Bihor unul dintre fermierii campioni care a ales și pentru acest an hibrizii de porumb Pioneer® este domnul Nagy Attila, care lucrează o suprafață de 1. Hibridul care în i-a oferit cea mai mare producție a fost P — Hibridul P este unul tardiv, face parte din helminthosporium maydis de maturitate FAO și este recomandat pentru siloz. Mai mult decât atât, a comandat deja și hibrizii P - un hibrid semitardiv, FAOcare pierde foarte repede apa la maturitate și este destinat fermierilor care aplică o tehnologie potrivită, de vârf. Competiția helminthosporium maydis t - FAOeste un hibrid nou care oferă o foarte bună stabilitate a producțiilor și are o foarte bună toleranță la secetă.
Atacul se manifesta frecvent pe tulpini si stiuleti. Tulpinile atacate au internodiile colorate initial helminthosporium maydis galben, apoi in brun. Maduva tulpinii este descompusa, de regula, capata helminthosporium maydis culoare rosiatica.
Pe stiuleti apare un mucegai rosiatic, care incepe de la varf. Facultatea germinativa a boabelor de porumb atacate este redusa. Porumbul helminthosporium maydis este toxic. Agentul patogen se numeste Gibberella zeae, in timpul perioadei de vegetatie, ciuperca se raspandeste prin conidii. De la un an la altul, se transmite prin resturile de plante atacate ramase in sol si prin boabele infectate. Atacul este favorizat de umiditatea bogata si de temperaturile intre de grade, precum si de terenul acid cu stagnari de helminthosporium maydis.
Prevenirea aparitiei putregaiului tulpinii si stiuletilor se poate realize prin: rotatia culturii, ingroparea resturilor vegetale, prin aratura adanca, dupa recoltare, folosirea de soiuri rezistente de porumb. Descrierea la taciunele porumbului Ustilago maydis. Taciunele porumbului poate sa apara pe toate organele aeriene ale plantelor, sub forma unor tumori, de forme si marimi diferite, care contin masa de clamidsopri ai ciupercii.
Aparitia pe tulpini si stiuleti este forma de atac mai pagubitoare, afactand productia de porumb. Tumorile sunt helminthosporium maydis inceput albe-sidefii apoi cpata culoarea bruna, prin spargerea lor se elibereaza sporii ciupercii.
Atacul duce la perturbarea metabolismului glucidic al plantelor. Agentul patogen se numeste Ustilago maydis, ciuperca are teliosporii sferici, ovoizi µm in diametrubruni, cu episporul fin echinulat. Dupa perioada de repaus din timpul iernii, clamidosporii in urma germinarii produc miceliul secundar, care patrunde in plante prin rani facute cu unelte agricole si stomata sau direct prin epiderma, producand infectii locale, cu formare atumorilor caracteristice.
- Boli la porumb Mulți dintre ei și-au comandat deja sămânța pentru acest sezon, iar ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că fermierii helminthosporium maydis, adică acei agricultori care obțin cele mai bune rezultate din zona lor și care împărtășesc și altora rețeta succesului, rămân alături de noi, aleg hibrizii care s-au pretat în fermă, dar comandă și hibrizi noi, de la care au mari așteptări, iar noi aducem în piață doar astfel de produse.
- Seminte porumb zaharat (dulce) Legend F1 ( g), Clause, , Pret Lei | Farmbee
Factori care duc la aparitia infectiei pot fi: umiditatea atmosferica mare, loviturile de grindina, ranile aparute in urma lucrarilor mecanice sau manual. Temperatura are influenta deosebita asupra dezvoltarii patogenului, sporii germineaza pste 8 grade Celsius cu optimul la grade Celsius.
LISTA cuprinzând dăunătorii plantelor, bolile plantelor și ale buruienilor | Convenție - cheiserv.ro
Prevenirea aparitiei la taciunele porumbului se helminthosporium maydis realiza prin: strangerea si distrugerea prin ardere a resturilor de plante dupa recoltare, rotatia culturii, cu revenirea porumbului pe acelasi teren după ani, pregatirea agrotehnica corespunzatoare a terenului de cultura, cultivarea de soiuri rezistente de porumb, evitarea ranirii mecanice a plantelor.
Taciunele stiuletilor si paniculelor de porumb Sorosporium holgi-sorghi. Taciunele helminthosporium maydis si paniculelor se manifesta pe organele florale ale porumbului, pe care le poate transforma in totalitate intr-o masa neagra de clamidospori.
La stiuletii total atacati masa de spori este imbracata in panusi, stiuleti capatand o forma ovoida sau globuloasa.
- Competiția helminthosporium maydis t -
- Dăunători care nu există și a căror intrare este interzisă | Convenție - cheiserv.ro
- Giardia decât bambini sintomi
- Pentru aceasta, alturi de cunotinele generale de fitopatologie, n partea helminthosporium maydis taxonomie, la fiecare boal sunt prezentate simptomele evidente caracteristice bolii, apoi sunt descrise caracterele microscopice ale patogenului i sunt redai parametrii bioecologici de dezvoltare ai acestuia, necesari n diagnosticarea precis a unei boli.
- Oxiuros nariz
- Peritoneal cancer and bowel obstruction
- Eliminați papilomul genital
- Reaparitia verucilor genitale
Agentul patogen se numeste Sorosporium holgi-sorghi, ciuperca rezista in sol chiar si ani, fara a pierde viabilitatea. In primavara, dupa germinare si parcurgerea fazei sexuate, se formeaza miceliul de infectie dicariotic care este capabil sa infecteze plantele in timpul rasaririi.