5 metode de combatere a dăunătorilor

Combaterea dăunătorilor

Rapan si Molie Miniera la Par

Ca dăunători organisme animale care atacă plantele şi produsele vegetale pot fi exemplificaţi următorii: acarienii, nematodele, insectele, moluştele, păsările şi mamiferele. Pentru controlul acestor dăunători, ca şi pentru agenţii patogeni, sunt recomandate măsuri preventive, curative şi biologice.

papillomas virus femme

În plus, este indicată instalarea de plase şi garduri pentru a proteja combaterea dăunătorilor de eventualele atacuri de iepuri, rozătoare sau păsări.

În cazul măsurilor preventive sunt valabile aceleaşi metode ca şi în cazul combaterii buruienilor şi bolilor. Măsuri curative Poate fi practicată combaterea mecanică prin colectarea şi distrugera insectelor combaterea dăunătorilor, prin folosirea de şanţuri, plante şi brâie capcană sau stropiri cu apă rece pentru combaterea afidelor.

Combaterea bolilor si daunatorilor la trandafiri si celelalte plante din gradina.

Produsele admise pentru confecţionarea capcanelor sunt: feromonii, piretroizii naturali, metaldehida şi fosfatul diamonic. De asemenea, mai poate fi amintit efectul repelent al mazării pentru unii dăunători.

Sunteți pe pagina 1din 8 Căutați în document Combaterea duntorilor Protejarea plantelor Pentru protejarea plantelor mpotriva duntorilor se folosesc diferite mijloace.

Combaterea dăunătorilor chimice Se recomandă: utilizarea alaunului piatră acră sau a săpunului de potasiu pentru combaterea păduchilor de frunze; făina de basalt pentru acţiunea directă, mecanică asupra ochilor, corpului şi traheelor insectelor. Dintre produsele utilizate pentru combaterea dăunătorilor mai pot fi enumerate: uleiurile vegetale mentă, chimen, inuleiul de parafină sau uleiurile minerale.

combaterea dăunătorilor oxiuros o hemorroides

Măsuri biologice Acestea cuprind o serie de metode de combatere bazate pe utilizarea de insect prădătoare şi microorganism, precum şi unele specii de plante care pot combate dăunătorii.

De asemenea, mai pot fi utilizate şi microorganisme, precum viruşi, bacterii, ciuperci, protozoare şi nematode. Combaterea cu ajutorul insectelor se referă la utilizarea unor prădători specii combaterea dăunătorilor se hrănesc cu alte specii şi paraziţi specii care se dezvoltă în stadiu de larvă hrănindu-se cu alţi indivizi din alte specii.

combaterea dăunătorilor

Exemplu de prădător este buburuza Coccinela 7 punctată pentru combaterea  păduchilor de frunze. Biopreparatele virotice au în componenţa lor viruşi genul Baculovirus ce combat insectele dăunătoare, acţionând în special asupra lepidopterelor fluturi. Preparatele pe bază de bacteria Baccilus thuringiensis sunt utilizate pentru a ţine sub control lepidopterele.

papillon zeugma relaxury all inclusive tratamentul lacului negru plantar

Există şi preparate pe bază de combaterea dăunătorilor entomopatogene genul Verticilium pentru combaterea afidelor.