Categorie:Decese cauzate de cancer colorectal

Cancer rectocolon

cancer rectocolon

Informatia oferita de www. Conform statisticilor Institutului National de Cancer din SUA, se preconizeaza ca numarul bolnavilor de cancer de colon va cancer rectocolon in SUA lasi va cauza 50, de decese.

Cancerul colorectal este considerat unul din cele mai diagnosticate tipuri de cancer la barbati, dupa cancerul cancer rectocolon piele, de prostata si plamani.

Colorectal Cancer Screening

In cazul femeilor, cancerul colorectal ocupa locul 4 in diagnosticare dupa cancerul de piele, la san si de plamani. Prezenta polipilor pe peretele rectului sau al colonului pot determina aparitia cancerului. Chiar daca o parte dintre acesti polipi sunt benigni, inlaturarea lor poate scadea riscul de cancer.

Functia acestor gene poate fi perturbata de deletii, insertii sau rearanjamente genomice mari. O mutatie care inactiveaza gena MMR duce la acumularea de mutatii celulare si creste foarte mult probabilitatea de transformare maligna.

Cunoasterea istoricului bolii in familie este o modalitate de a afla daca pacientul este expus riscului de a face cancer.

Pacientii care au avut o afectiune care a cauzat inflamatia colonului, precum boala Crohn sau colita ulcerativa au un risc crescut de a face cancer colorectal.

Test de predispozitie la cancerul de colon (APC, MUTYH, MLH1, MSH2, MSH6, EPCAM, STK11) | Medlife

O dieta saraca in fibre, calciu, dar bogata in grasimi creste riscul cancerului. O cantitate scazuta de fructe si legume in dieta zilnica poate creste riscul cancerului.

papilomul în ce se deosebește de negi

Fumatul este un alt factor de risc in cancerul colorectal. Simptomele in cancerul colorectal.

cancer rectocolon parazitii te facem sa sari