Account Options

Caii giardia

Giardia lamblia – Generalităţi şi morfologie

Analiza care testeaza in laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boala se numeste antibiograma. In raport de rezultatul antibiogramei, medicul stabileste cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice antihelmintic de ultima generație vederea tratamentului bolii. Tehnica antibiogramei Tehnica antibiogramei este simpla.

caii giardia

Pe o cutie de sticla care contine un mediu de cultura solid se insamanteaza microbii care au fost izolati din produsul biologic al bolnavului. La suprafata mediului, peste microbi, se aplica tablete de antibiotice care contin o cantitate cunoscuta de substanta.

Apoi dupa ce mediul este tinut ore la 37 grade C, timp necesar pentru dezvoltarea microbilor, se stabileste la ce antibiotic este sensibil sau rezistent microbul cercetat. Antibioticele care nu au nici un efect asupra microbilor ii lasa pe acestia sa creasca sub forma de colonii pana in apropierea tabletei.

Caii giardia

In aceste cazuri, microbii sunt rezistenti la antibioticul respectiv. Antibioticele care sunt active asupra microbilor, nu permit acestora sa se dezvolte si sa se apropie de tableta, tinandu-l la o distanta mai mare sau mai mica in functie de eficienta antibioticului. Astfel, in jurul tabletei de antibiotic ramane un cerc cu diametrul de cm.

caii giardia îndepărtați condiloamele de pe mucoasă

In raport de marimea diametrului se spune ca microbii sunt slab sensibili, sensibili sau foarte caii giardia la antibioticul respectiv. Un antibiotic poate sa opreasca inmultirea unui microb efect caii giardia dand posibilitatea organismului sa-l distruga, ori il poate omori efect bactericid.

Interpretarea rezultatelor Nu intotdeauna rezultatele obtinute in laborator pe microbul izolat se potrivesc caii giardia rezultatele obtinute pe organismul uman. S-a observat ca sunt antibiotice care omoara microbul in laborator, in afara organismului, dar nu il omoara cand antibioticele sunt introduse in organism.

Aceste nepotriviri se datoreaza faptului ca antibioticele nu pot patrunde totdeauna in toate zonele unde exista microbi in corp.

Exista insa si situatia inversa: antibiotice la care unii microbi sunt rezistenti in laborator, dar care injectate la om il vindeca de infectia cauzata de microbii respectivi.

virus papillomavirus et grossesse

Acest fapt este explicat prin aceea ca organismul mai are si alte mijloace de aparare sau de lupta contra microbilor anticorpileucocite etcmijloace care impreuna cu actiunea antibioticelor pot rapune mai bine microbii care au patruns in organism. Vedem deci ca antibiograma da numai indicatii generale si provizorii.

ovarian cancer in remission

In unele cazuri, caii giardia microb care a fost sensibil la un antibiotic, dupa cateva zile de tratament se poate obisnui cu antibioticul respectiv, devenind rezistent.

In aceasta situatie, medicul va hotari tratamentul cu alt antibiotic. Exista si microbi rezistenti la majoritatea antibioticelor. In aceste cazuri numai medicul poate stabili ce antibiotic sau ce combinatie de antibiotice si in ce doza trebuie date ca sa obtina efectul terapeutic cel mai bun si cel mai rapid.

Autovaccin In unele cazuri de infectii microbiene, cand tratamentul cu antibiotice si alte substante antimicrobiene nu da rezultatele dorite, medicul recomanda si un tratament cu autovaccin.

Examenul coproparazitologic

Acest vaccin se prepara in laborator din microbii proprii ai bolnavului, care au fost izolati din produsele sale analizate. Vaccinarea se face caii giardia indicatiilor medicului si sub supravegherea acestuia.

Tratamentul cu autovaccin are ca scop stimularea organismului in vederea producerii de substante imunizante specifice, contra microbului inoculat imunitate artificiala. In acest mod organismul poate lupta mai usor impotriva unor infectii cronice ca: infectii urinarebronsita cronica, furunculoza etc.

Tratament viermi intestinali – Varianta naturistă la tratamentul medicamentos

Microbii saprofiti - se gasesc in mod obisnuit in organele omului care comunica cu mediul exterior. Ei nu suntpatologicipentru om si in unele cazuri sunt chiar necesari pentru ca prezenta lor previne instalarea unor microbi mai periculosi. In tubul digestiv exista microbi saprofiti care ajuta la digerarea resturilor alimentare sau care fabrica vitamine necesare organismului.

Totusi, in unele situatii de slabire a rezistentei organismului, unii din acesti microbi saprofiti pot deveni agresivi si invadand diferite organe ale corpului, produc stari de boala.

Microbii patogeni - cauzeaza boala, ei nu se gasesc in mod normal in corpul omului ci patrund in organism cu diferite ocazii. Cercetarea microbilor se face in toate secretiile si excretiile normale sau patologice, in orice produs provenit din organismul omului: sange, urina, materii fecale, bila, caii giardia provenite din gat, urechi, organe genitale, etc.

In toate aceste produse se gasesc milioane de microbi caii giardia diferite specii, dar laboratorul foloseste o serie de metode pentru a depista numai pe acei microbi patogeni cauzatori ai bolilor.

Giardia lamblia (Giardioza)- simptome și tratament

Hemocultura analiza microbilor din sange Aceasta analiza se face in bolile infectioase, in bolile cu stari febrile prelungite, in bolile cronice in care nu s-au depistat microbi prin alte metode. Analiza se face numai in spital si ajuta la caii giardia febrei caii giardia, a febrelor paratifoide, a endocarditei si septicemieiprovocate de o serie de microbi: stafilococi, streptococi, pneumococibacili coli, proteuspiocianic, tificspirochete, ricketsii etc.

Acesti microbi care in mod normal nu se gasesc in sange, se pun mai bine in evidenta in momentul cand apare frisonul tremuraturile si febra.

De aceea, bolnavul trebuie sa anunte medicul cand apar aceste simptome, pentru a se recolta sangele in acel moment. Coprocultura analiza microbilor din scaun De obicei, materiile fecale scaunul contin miliarde de microbi saprofiti care ajuta la putrefactia si fermentarea resturilor de alimente din intestin, deseuri ce nu au fost folosite de catre organism. Alti microbi din intestin sunt necesari la producerea vitaminelor din grupa B sau a unor antibiotice ce distrug microbii patogeni.

Sunt cazuri cand microbii saprofiti din intestin stafilococi, bacili, coli, proteus, piocianic etc. In afara de acesti microbi, enterocolitele mai pot fi produse caii giardia de microbi patogeni care se iau din apa, alimente, de la omul bolnav, astfel: bacilul tific al febrei tifoide si microbii inruditi cu acesta Salmonelebacilul dizenteriei Shigella si microbul holerei, boala care mai bantuie in unele tari calde si de unde poate fi adusa si in tara noastra de calatorii straini sau indigeni.

Acesti microbi patogeni se gasesc nu numai la bolnavi ci uneori si la fosti bolnavi, care ii raspandesc prin materiile fecale. De aceea, fostii bolnavi trebuie sa faca coproculturi repetate pentru a fi siguri ca nu sunt purtatori de microbi ai vreunei boli infectioase. Urocultura analiza microbilor din urina Urina proaspata nu contine microbi, nici saprofiti nici patogeni.

De aceea, prezenta microbilor in urina, mai ales in cantitate mare de peste microbi la 1 caii giardia urina indica o infectie a rinichilor sau a cailor urinare nefrita, pielita, cistita. Microbii cauzatori ai acestor boli sunt: bacilul coli colibacilozabacilul proteus, bacilul caii giardia, Klebsiella, bacilul febrei tifoide, bacilul tuberculozeistafilococi, streptococi, levuri, etc.

choroid plexus papilloma medscape remediu parazit

Infectiile urinare se intalnesc mai frecvent caii giardia copii, la femei, mai ales in timpul sarcinii si la persoanele varstnice din cauza slabirii rezistentei organismului la infectii. Cand la unul dintre soti se depisteza microbi in caii giardia in speciali bacili colise va analiza si urina partenerului, deoarece in multe cazuri infectia urinara are un caracter familial si daca nu se trateaza ambii soti este posibila o reinfectie a sotului tratat.

Recoltarea urinei pentru urocultura se face in conditii speciale, mentionate anterior. Bilicultura analiza microbilor din bila Cu ocazia efectuarii tubajului duodenal se trimite bila la laborator si pentru cercetarea bacteriilor din acest produs. Microbii care produc infectii ale vezicii biliare si ale cailor de scurgere a bilei din ficat colesistita, colangita sunt cam aceiasi care se gasesc in urina si in materiile fecale.

Giardia - video Bayer

Uneori se mai gasesc si levuri.